Добро нам дошли!

2020   hol cvece1

 

informator

facebook logo5          

 

 

 

 

instagram1

 

 

 

       youtube 

 
 Телефон за информације 
062/80-565-05 
 


ИНФОРМАЦИЈЕ О ПРЕВЕНТИВНИМ МЕРАМА И АКТИВНОСТИМА ЗА СПРЕЧАВАЊЕ ШИРЕЊА ИНФЕКЦИЈЕ

      

Е-УПИС ПРВАКА - КОРАК ПО КОРАК

ДОБРО НАМ ДОШЛИ ПРВАЦИ

УПИС ПРВАКА ЗА ШКОЛСКУ 2024/2025!!!
Драги родитељи будућих првака, учините најбољи избор школе за своје дете без обзира на то да ли територијално припадате ОШ ,,Бранко Радичевић" Панчево.
За упис деце која територијално не припадају нашој школи, захтев можете поднети секретару школе на следеће начине: 

личним доласком у нашу школу где ћете попунити образац, или слањем обрасца на имејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ОБРАЗАЦ захтева можете преузети са сајта наше школе
www.osbradicevicpancevo.edu.rs
Додатне информације или помоћ око преузимања обрасца пружамо преко телефона 013 352 663 и 062 8056505.

     

захтевУПИС ПРВАКА

НАЈАВА ДАНА ХРАНЕ

slane torte kolaci 20 773x511У петак, 18.10.2019, у нашој школи, биће организован Дан хране, са темом ,,Једноставни слаткиши и сланиши". Учествоваће сва одељења, од првог до осмог разреда, са својим учитељима или одељењским старешинама. Сви родитељи, као и баке и деке, позвани су да дођу. Родитељи, заједно са децом, треба да припреме неку посластицу или неку слану питу, проју, гибаницу итд.
Засад, размислите шта бисте могли да направите како бисмо сви уживали тог дана.

ПРИЛОГ
Правилна исхрана школске деце

( наставница биологије Александра Поповић)

Кад имаш између 12 и 15 година, јако ти је битно како изгледаш. Чини ти се да све што се дешава у току дана има везе са тим шта си обукао/ла и колико си комплимената за свој изглед добио/ла.“ Лепота долази изнутра“, каже стара изрека, а та „унутрашња“ лепота најбоље се постиже дружењем, читањем па и квалитетном и здравом исхраном.
Здрава исхрана у било ком периоду живота подразумева уношење довољне количине витамина, минерала, протеина као и енергијом богатих угљених хидрата и масти.
Шта то значи? Колико чега треба кад јести?
Нутриционисти препоручују пет оброка дневно - доручак, ручак, вечеру и две ужине.
Величина оброка не сме бити ни превелика, ни премала, таман колико стаје на један тањир.
Доручак мора бити богат протеинима и угљеним хидратима. Препоручују се намирнице као што су јаја, сир, млеко, јогурт, различити облици пита (зељанице, сирнице, бурек…). За љубитеље сендвича: нека ти сендвичи буду са путером и квалитетним сухомеснатим производима као што су печенице што више сушене, домаће кобасице са што мање масти. Пожељно је да се на сендвичу налази и нешто свежег поврћа, као кришка парадајза, свежег краставца, лист зелене салате и слично, у зависности од тога шта највише волиш као прилог.
Ручак је веома битан оброк, такође. Због одржавања здравља система органа за варење, јако је битно да се ручак састоји од неког куваног јела. У нашој култури и кухињи кувана јела су веома разноврсна. Препоручују се кувана јела са грашком, пасуљем, пиринчем, спанаћем, тиквицама, паприком… У свежем поврћу, али и у куваном налази се велика количина минерала и витамина неопходних за нормално функционисање организма, као и довољно биљних влакана за добро варење.Ако због распореда обавеза у току дана не можете да имате кувану храну за ручак, обавезно кувани оброк поједите за вечеру.
Вечера би требало да буде најмање оптерећујући оброк за организам у току дана. Препоручује се да буде лагана и не превише обимна. У лагане прехрамбене намирнице убраја се риба, свеже поврће у облику салате, а од теста тостирани хлеб или двопек. Риба се препоручује у исхрани бар три пута недељно јер месо рибе садржи веома корисне масти и минерале којих има мало у другим намирницама.
Ужине би требало практиковати између доручка и ручка, као и између ручка и вечере. Препоручене намирнице за ужину су свеже или сушено воће, коштуњаво воће (ораси, бадеми, лешници, …. ), салате од свежег поврћа, а за љубитеље теста домаћи штапићи од мешаног брашна са разним семенкама. Рецепти за разне здраве посластице, згодне за ношење, данас су лако доступни и веома разноврсни. Треба само мало воље и времена да се обезбеди довољна количина ових намирница за неколико дана.
Дијете које подразумевају избацивање одређених типова намирница у тинејџерском узрасту нису препоручљиве јер се тело налази у интензивном периоду развоја и недостатак хранљивих материја може оставити тешке последице. Најбољи начин исхране је онај који одговара вашем телу и вашим потебама. Ако се јави проблем са килажом најпаметније је обратити се нутриционисти или лекару који ће анализом стања дати најбољи савет. Не решавајте овакве проблеме дијетама препорученим у модним часописима јер сваки организам је другачији!

Бројач посета

1602526

Огласна табла


Од 28. октобра, старијој смени настава почиње од 13,00 часова, а млађој од 8,00 часова.

:)

 

 

 

 

Све информацијe можете добити путем бројева телефона 352-663 или 062/80-56-505 радним данима од 8 до 15 часова.

Јавне набавке

Календар

No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31