Добро нам дошли!

Бранкова школа има срце - видео запис

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

Поштовани родитељи,

Због тренутне епидемиолошке ситуације, ученици од 5. до 8. разреда прелазе на наставу на даљину према наведеној Уредби у периоду од 30. новембра до 18. децембра 2020.године, према утврђеном распореду.

Зимски распуст траје од 21. децембра 2020. године дo 15. јануара 2021. године, a друго полугодиште почиње 18. јануара 2021. године.

-Образовно-васпитни рад у другом циклусу основне школе остварује се путем наставе на даљину, уз коришћење одговарајућих платформи (EDMODO), односно система за управљање учењем, које су школе изабрале и путем Јавног медијског сервиса Србије.

- Настава на даљину организује се за све ученике другог циклуса основне школе и обухвата наставу и друге облике образовно-васпитног рада (индивидуално, у групи или одељењу).

- Овим моделом наставе обезбеђује се остваривање прописаних циљева, исхода и стандарда постигнућа, коришћењем савремене информационо-комуникационе технологије.

- Евиденција образовно-васпитног рада остварује се тако што се у дневник, према утврђеном распореду часова, уносе реализоване наставне јединице из Планa реализације.

- У евиденцији присуства ученика треба евидентирати оне ученике који нису присуствовали часу путем наставе на даљину.

- Образовно-васпитни рад путем наставе на даљину се реализује у реалном времену на основу важећег распореда часова за свако одељење путем изабраног система за управљање учењем. Ученици су обавезни да прате наставу, с тим што ће „лајковати“ материјал који је поставио наставник и на тај начин оправдати своје присуство на часу.

-Ученици који се не пријаве, сматраће се да нису присуствовали часу.

- Потребно је да се ученицима прецизирају и омогуће одговарајући рокови за израду домаћих задатака, других задатака и достављање повратних информација. Обавезна је благовремена најава, минимум два дана раније, уколико се у оквиру система за управљање учењем реализује провера знања из одређеног предмета и које градиво обухвата та провера знања, као и да се остави могућност одлагања израде провере знања код ученика који нису у могућности да исту реализују из оправданих разлога.

- Наставници прате и вреднују развој, напредовање и ангажовање ученика, односно оцењују ученике току остваривања наставе на даљину, у складу са прописима којима се уређује оцењивање ученика у основном образовању и васпитању.

- Оцене које су ученици добили у току непосредног образовно-васпитног рада од почетка ове школске године и подаци о напредовању ученика и оцене које ће ученицима бити дате у периоду до завршетка првог полугодишта омогућиће извођење закључне оцене.

- Наставник је аутономан у планирању оцењивања и одлучује о томе да ли се писмени задаци, планирани у наредном периоду, могу реализовати путем наставе на даљину. Aко то није могуће, овај час се може реализовати и у другом полугодишту, с тим да се води рачуна о равномерном распореду у односу на друге писмене и контролне задатке.

- Оцењивање ученика на основу усмене провере постигнућа изузетно може да се обавља непосредно у школи, уколико је ученик незадовољан предлогом закључне оцене.

ОСТАНИТЕ ЗДРАВО.

                                                                                                                        УПРАВА ШКОЛЕ

Бројач посета

496978

Огласна табла


Од понедељка, 18. јануара 2021. године, настава ће се одвијати према моделу од 1. септембра 2020. године за све ученике. Желимо вам срећан и успешан почетак другог полугодишта.

Останимо здрави!

:)

 

 

 

 

Временска прогноза

Све информацијe можете добити путем бројева телефона 352-663 или 062/80-56-505 радним данима од 8 до 15 часова.

Јавне набавке

Календар

No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31